• Prváci v Kníhkupectve Christiania
          • Prváci v Kníhkupectve Christiania

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prváci v Kníhkupectve Christiania.

            Dňa 27.3. prváci spolu s pani učiteľkou a pani vychovávateľkou navštívili v rámci mesiaca kníh Kníhkupectvo Christiania v Poprade. Pán Hamza nám urobil prednášku o knihách, ukázal najmenšiu a najväčšiu knihu a previedol nás celým kníhkupectvom. Strávili sme krásne predpoludnie a dostali sme knihu od p. Hamzu, ktorému veľmi pekne ďakujeme za pozvanie a darček, ktorý si v triede určite prečítame.

        • Číta celá škola
          • Číta celá škola

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Číta celá škola.

            V pondelok, 25. 3. 2024,na prvej vyučovacej hodine sa naša škola premenila na jednu veľkú čitáreň. Každý z nás si priniesol svoju obľúbenú knihu a 15 minút sme sa venovali čítaniu na znak toho, ako veľmi si vážime to, že kniha v jej klasickej papierovej podobe má ešte miesto v našom živote.

        • Deň vody
          • Deň vody

          • Dňa 22.3. sme si pripomenuli Svetový deň vody. Pripomenuli sme si ako je voda dôležitá, prečo a ako ňou šetriť, kde vo svete je vody nedostatok a prečo. Naši žiaci sa venovali Afrike, nedostatku pitnej vody na tomto svetadiele, hľadali sme vodu na školskom pozemku a sledovali život v nej. Vytvorili sme nástenku na prezentáciu našej práce.

            Mgr. Róbert Glatz

        • Ponožková výzva 2024
          • Ponožková výzva 2024

          • Ponožková výzva je výzva neodmysliteľne spätá so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Ponožky totiž pripomínajú 47. chromozóm, ktorý majú ľudia s Downovým syndrómom navyše.

            V tento deň – 21. marca - sa preto nosia na znak oslavy ľudskej jedinečnosti dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

            Práve preto sme sa zapojili aj my, na našej škole – aby sme všetkým dali na známosť, že prijímame medzi seba ľudí s Downovým syndrómom a chceme im pomáhať.

            Mgr. Veronika Skupinová

        • Týždeň slovenských knižníc
          • Týždeň slovenských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň slovenských knižníc .

            Od 4. - 10.3. prebiehal už 25. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc pod spoločným mottom KNIŽNICE PRE VŠETKÝCH. Práve z tohto dôvodu sme sa na Literárnej výchove spolu s ôsmakmi vzdelávali v priestoroch našej školskej knižnice. Čítali sme si o Malom princovi od Exupéryho a spoločne sme pracovali na rôznych tvorivých úlohách. Žiaci sa cítili veľmi príjemne a určite budeme našu školskú knižnicu využívať aj častejšie.

            Mgr.Monika Čarnogurská

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka ZŠ

            Vážení rodičia,

            riaditeľ Základnej školy s materskou školou, Školská 311,Spišská Teplica Vám týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008  Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach  o organizácii školského roka na základných školách a podľa § 79 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje na deň 20. marca 2024 (streda) z organizačných dôvodov – Testovanie T9 2024  riaditeľské voľno pre žiakov 5. až 8. ročníka základnej školy.

            Riadne vyučovanie pokračuje vo štvrtok 21. marca 2024.

            Žiaci 5. - 8. ročníka budú z obeda odhlásení.

            Mgr. Juraj Jarkuliš

            riaditeľ ZŠ s MŠ

        • Obvodové kolo vo vybíjanej
          • Obvodové kolo vo vybíjanej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Obvodové kolo vo vybíjanej.

            Dňa 7.3.2024 sa v telocvični našej školy uskutočnilo obvodové kolo vo vybíjanej žiačok za účasti žiačok zo Spišského Bystrého, Šváboviec, Komenského Svit a našich žiačok. Po vyrovnaných bojoch si nakoniec postup na okresné kolo vybojovali žiačky zo Spišského Bystého pred našimi žiačkami. Dievčatá si určite zaslúžia pochvalu za bojovnosť na ihrisku a skvelý výkon.

          • Medzinárodný deň Aspergerovho syndrómu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň Aspergerovho syndrómu.

            Vedeli ste, že existuje deň, ktorý je venovaný ľuďom s Aspergerom? Medzinárodný deň Aspergerovho syndrómu sa tradične slávi 18. februára. Pomenovanie nesie po viedenskom pediatrovi, Hansovi Aspergerovi, ktorý by 18. februára 2024 oslávil svoje 118. narodeniny. V našej škole sme si tento slávnostný deň pripomenuli 19. februára, pretože aj my máme medzi sebou spolužiaka s Aspergerovým syndrómom. Hovoriť o tomto znevýhodnení je veľmi dôležité, pretože sa v populácii vyskytuje už pomerne často a nesie so sebou mnoho zvláštností, ktorým my, bežní ľudia, častokrát nerozumieme. Aby sme ešte lepšie porozumeli ľuďom s Aspergerom, vyskúšali sme si „ich život“ na rôznych modelových aktivitách.

        • Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko
          • Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

          • 15.februára 2024 sa naši žiaci Danielka Bucová, Jozef Vyrostek a Ján Štefaňák zúčastnili v Podtatranskej knižnici v Poprade okresného kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Aj keď sa neumiestnili, určite im to dalo veľa skúseností v ich napredovaní. Za vzornú reprezentáciu našej školy im ďakujeme a prajeme veľa chuti pracovať na sebe aj naďalej.

            Mgr. Monika Čarnogurská

        • Majstrovstvá SR 4-členných družstiev študentov a žiakov v zrýchlenom šachu
          • Majstrovstvá SR 4-členných družstiev študentov a žiakov v zrýchlenom šachu

          • Dňa 7.2.2024 sa v Športovej hale MIER v Bardejove uskutočnili Majstrovstvá Slovenska 4-členných družstiev študentov a žiakov v zrýchlenom šachu v školskom roku 2023/2024. Na podujatí, ktorého sa zúčastnilo viac ako 400 šachistov z celého Slovenska, mala v kategórii ZŠ 2.stupeň zastúpenie aj naša škola, ktorá naň vyslala družstvo v zostave: Volodymyr Tymoshchenko (VI.A), Matúš Vaščura (IX.A), Sofia Mária Skokanová (VIII.A) a Mykhailo Tymoshchenko (III.B). Naši v priebehu turnaja absolvovali 7 súbojov, keď si v jednotlivých kolách postupne merali „šachové sily“ s rovesníkmi zo ZŠ Čs. Armády Prešov (1. kolo), Evanj. SŠ biskupa J. Janoška Liptovský Mikuláš (2. kolo), ZŠ s MŠ Plavnica (3. kolo), CZŠ Sv. Gorazda Námestovo D (4.kolo), CSŠ Jiráskova Bardejov A (5. kolo), Spojená škola Lendak B (6. kolo), SZŠ FELIX Liptovský Mikuláš B (7. kolo). Spomedzi 51 družstiev súťažiacich v kategórii ZŠ 2. stupeň sa naše družstvo s bilanciou  dve výhry, dve remízy a tri prehry v konečnom hodnotení umiestnilo na 32. mieste. Víťazom kategórie sa stalo družstvo ZŠ Wolkerova Bardejov A.

            Bližšie informácie o účinkovaní našich a o samotnom priebehu turnaja je možné získať na stránke

            https://chess-results.com/tnr882187.aspx?lan=4&art=0 


            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šach - Majstrovstvá SR.

        • Preukaz žiaka ISIC/EURO<26
          • Preukaz žiaka ISIC/EURO<26

          • Vážení rodičia!

            Život žiaka sa stáva každým rokom nákladnejším. Na škole si to veľmi dobre uvedomujeme. Pre našich žiakov preto vydávame medzinárodný preukaz ISIC/EURO<26, ktorý je identifikačným preukazom žiaka našej školy a Vám môže ušetriť desiatky až stovky eur.

            S preukazom získava Vaše dieťa možnosť:

            • využiť zľavy nie len na Slovensku, ale aj vo svete. Napr. v papiernictve Ševt, v kinách Cinema City a CINEMAX, na lyžovačke v Tatrách a v iných zimných a letných strediskách, pri občerstvení v McDonald s, Subway či Burger King, pri nákupe oblečenia v obchodoch RESERVED, House a na ďalších asi 1.400 miestach na Slovensku.

            Viac na www.isic.sk/zlavy-na-slovensku.

            • uplatniť si nárok na bezkonkurenčný študentský paušál Yoxo s veľkým obsahom dát – 30GB, s nekonečnými hovormi a SMS, ktorý je dostupný výhradne pre držiteľov preukazov ISIC. Viac na www.isic.sk/pausalpreteba.
            • využiť preukaz ako multifunkčnú dopravnú kartu pre MHD, SAD a vlakovú dopravu na zľavnené cestovné po celom Slovensku - viac na www.preukazstudenta.sk.
            • využiť aj 50% zľavu na vlaky v Čechách.
            • pridať si preukaz do aplikácie UBIAN a mať pod palcom svoje dopravné transakcie a informácie o karte. Viac na www.ubian.sk.
            • mať jeden preukaz platný v interných systémoch školy pre evidenciu dochádzky či stravovania.

                                                                                                                           

            Je potrebné, aby ste:

            a to ideálne do 12.02.2024................., nakoľko doručenie na školu môže pre veľký záujem trvať 2-3 týždne.

            Táto suma zahŕňa poplatok za licenciu ISIC/EURO<26 (10€) a poplatok za výrobu čipového preukazu a za jeho použitie u dopravcov (12€) na školský rok 2023/2024.

             

            • pripravili si 1 fotografiu žiaka (rozmer 25x25 mm), ktorú umiestnite na preukaz pri jeho prevzatí

                              

             

            Preukaz si budete môcť prevziať v ZŠ u p. Breuera. O termíne vás budeme informovať.

             

            Preukaz dostanete predpripravený na použitie vo všetkých jeho funkciách (pre použitie ako dopravnej karty je treba dobiť kredit/zakúpiť si lístok priamo u konkrétneho dopravcu). Až v ďalších rokoch sa platnosť preukazu predlžuje kúpou a nalepením známky ISIC (10€ ISIC licencia na zľavy a paušál) a SMS-kou (3,60€ predĺženie preukazu na cestovanie).

             

            Využívajte Vy a Vaše deti výhody medzinárodného preukazu ISIC tak,

            ako to robia držitelia preukazov a ich rodičia na celom svete.

            ISIC_2023_platobna_brana_-_Info.pdf

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia a žiaci,

            týmto vám oznamujeme, že z organizačných dôvodov bude prerušené vyučovanie na druhom stupni ZŠ (5. až 9. ročník) v dňoch 15. a 16. februára 2024 (štvrtok a piatok).

            Všetci žiaci budú hromadne odhlásení z obeda.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať 19.02.2024 (pondelok).

            Ďakujeme za porozumenie.

             

             

            V Spišskej Teplici, dňa 14.02.2024

             

            Mgr. Andrea Skokanová

            poverená riadením ZŠ s MŠ

             

        • Karneval
          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj v našej škole. Deti sa naň veľmi tešia celé týždne a úporne rozmýšľajú, akú masku si tento rok zvolia. Krásna výzdoba vítala všetkých žiakov prvého stupňa už pri vchode do telocvične, ktorú mohli žiaci obdivovať vďaka našim vychovávateľkám a asistentkám. Na začiatku prebehlo predstavenie masiek a následne sa deti zabavili pri rôznych zábavných súťažiach, ktoré pre nich pripravili pani učiteľky a pani vychovávateľky. Zábavné súťaže vystriedalo tanečné kolo, pri ktorom "masky" tancovali a spievali. Nakoniec sa všetkým ušla sladká odmena a niektoré masky ešte pokračovali v karnevalovej zábave aj v školskom klube.

        • „Deň 112“
          • „Deň 112“

          • Dňa 11. februára sa každoročne v krajinách Európskej únii oslavuje „Deň 112“. Ide o deň, ktorý je venovaný propagácii linky 112, ako aj integrovanému záchrannému systému.

            Linka tiesňového volania 112 je jednotné európske číslo tiesňového volania ktoré slúži na privolanie záchranných zložiek integrovaného záchranného systému v prípade, keď je ohrozený ľudský život, zdravie, majetok alebo životné prostredie.

            AKO VOLAŤ:

            Na číslo tiesňového volania 112 môžete volať z akéhokoľvek telefónu, pevnej linky, mobilu či telefónneho automatu.

            KEDY VOLAŤ:

            Ak je ohrozený život, zdravie, majetok, životné prostredie

            KEDY NA ČÍSLO TIESŇOVÉHO VOLANIA 112 NEVOLAŤ:

            Volaním na číslo tiesňového volania 112, ak pomoc skutočne nepotrebujete, toto číslo blokujete a znemožňujete sa dovolať človeku v tiesni. Raz aj vy možno budete potrebovať pomoc.

            Na číslo 112 nevolajte:

            • ak chcete len zistiť, či tiesňové volanie funguje,
            • ak chcete ohlásiť vymyslenú udalosť,
            • ak sa chcete len pobaviť,
            • ak sa chcete len o niečom informovať (napr. o telefónnych číslach, cestovnom poriadku, a podobne.)

            Pri volaní na číslo tiesňového volania 112 sa snažte zachovať pokoj, hovorte pomaly, zrozumiteľne a nahlas.

            ČO POVEDAŤ:

            1. Čo sa stalo (druh udalosti, aké sily a prostriedky majú byť vyslané)

            2. Kde sa stalo (obec, objekt, lokalita, obvod, kraj)

            3. Komu sa stalo (postihnutí, poškodenie majetku, ohrozenie životného prostredia)

            4. Kedy sa stalo (dátum a čas)

            5. Poskytnúť doplnkové informácie( kto volá, je nablízku dospelá osoba?, telefónne číslo pre spätné volanie...)

             

             

             

        • Jazdecké preteky
          • Jazdecké preteky

          • Skvelé úspechy Vanessky Gromanovej

            Naša rodáčka, Tepličanka a žiačka základnej školy Vanesska Gromanová sa vo svojej prvej sezóne stala úspešnou majsterkou Slovenskej republiky v jazdeckých pretekoch v kategórii Team Peninngu a v ďalšej kategórii Ranch Sortingu skončila na striebornej priečke.

            Za sezónu 2023 vyzbierala 12 pohárov, 17 stúh a 3 medaile.

            Všetky tieto úspechy a ocenenia získala na svojej štvorročnej kobylke Pilar Playing For Me.

            Vanesske aj Pilar prajeme Veľa úspechov v ďalších sezónach.

            Radka Gromanová Chalupská